26 januari 2007

Australia Day


Op deze Australia Day slaat de heimwee weer ongenadig toe...

19 januari 2007

2x Windkracht 10

goed gezien van die promotiejongens:


18/01 Première Windkracht 10 bij windkracht 10 in Nederland

De makers van Windkracht 10 hadden geen betere dag kunnen kiezen om hun film de Nederlandse bioscopen in te sturen.
Terwijl Nederland wordt geteisterd door een storm met windkracht 10, draait de duurste Vlaamse productie ooit donderdag voor het eerst bij onze noorderburen op het witte doek.


(van de gva-website)

18 januari 2007

storm storm en nog eens storm

Amai, 't is me het weertje nogal...
Al de ganse dag waai ik hier op mijn achtste verdiep bijna van achter mijn bureau... Ik was ook al op een haar na van een bruggetje geblazen, zo het water met schuimkoppende golven van de binnengrachten in... Het schijnt de ergste storm te zijn sinds 1982 (of zoiets). Ik wil het best geloven...
Ondertussen hoor ik alleen maar rampnieuws één dode hier in NL, het centraal station van Amsterdam ontruimd wegens een instortend dak, de universiteitskantine gesloten wegens kapotte draaideuren en een wegwaaiend dak, delen van de unief ontruimd wegens vanalles, en ook wij mochten al om 15u weg als we wilden - zonder dat het van ons vakantiesaldo zou worden afgetrokken (wat zit ik hier nog?...), Marieke die niet naar huis (Utrecht) geraakt omdat het treinverkeer absoluut nog onmogelijker is dan anders, en tot overmaat van ramp is het promotiefeest van Petra afgelast omdat Binnelandse Zaken iedereen heeft aangeraden om braaf binnen te blijven...
Ik ga dan maar proberen om in Diemen te geraken (waarschijnlijk met Marieke, die ik onderdak zal bieden in deze barre tijden), en mijn vingers kruisen dat ik morgen in mijn teergeliefde België geraak... Waarschijnlijk zal de treinreis langer duren dan normaal, maar dan heb ik veel tijd om te duimen voor Lies!

15 januari 2007

terug aan de slag...

Het was sinds 14 december geleden dat ik nog op de UvA geweest was: een paar dagen vakantie in december, 2 dagen workshop in Heeze, dan kerstvakantie, dan een weekje thuis gewerkt, dan weer een weekje vakantie, en dan is het half januari voor je het weet...
Vandaag was het dus een dagje van mails opkuisen, post doornemen (en een leuk kerstcadeau van de UvA gevonden in mijn postvak), studenten zien, afspraken vastleggen, vergaderen en papieren ordenen. Morgen kan ik weer écht aan de slag.
Ondertussen duim ik voor ons Lies, want die heeft (weeral) examens. Veel succes, Lies! En voor Nele, want die heeft het ook zitten: Doe da goe, Nele!

04 januari 2007

nu moeten ze niet gaan overdrijven, hé


gisteren gelezen op de gva-website:

Twee gemaskerde mannen hebben dinsdagavond een gewapende overval gepleegd op de Colruyt aan de Jonghelinckstraat in Antwerpen. Ze bedreigden de aanwezige klanten en het personeel met een vuurwapen en gingen aan de haal met het geld uit de kassa's. Niemand raakte gewond, meldt het Antwerpse parket woensdag.

Een van de daders stormde rond 18.30 uur de supermarkt binnen. Hij bedreigde een kassierster met een vuurwapen en gaf iedereen het bevel om op de grond te gaan liggen. Op dat ogenblik stapte de tweede overvaller binnen.

Hij richtte zijn aandacht meteen op de kassa's en begon ze samen met zijn kompaan leeg te halen. In hun haast lieten ze een van de lades vallen, waarbij het geld op de grond rolde.
Om geen tijd te verliezen, lieten ze het geld liggen en sloegen ze te voet op de vlucht. Van de daders ontbreekt elk spoor.


vandaag gelezen op de gva-website:
Drie mannen hebben donderdag een gewapende overval gepleegd op het postkantoor aan de Brederodestraat in Antwerpen. Ze gingen aan de haal met het geld uit de kassa.
Hoeveel de buit bedraagt, is nog niet bekend. Bij de overval vielen geen gewonden, zegt woordvoerder Sven Lommaert van de lokale politie van Antwerpen.

Volgens de eerste berichten vielen de overvallers rond 11.00 uur het postkantoor binnen. Twee van hen droegen bivakmutsen, de derde had een kap over zijn hoofd. Ze waren alle drie gewapend met pistolen. Een van hen duwde de loop van zijn wapen tegen het hoofd van een bediende en eiste het geld uit de kassa.

Het drietal vluchtte daarna met hun buit weg via de Lange Elzenstraat richting Desguinlei. Omstanders zetten de achtervolging in, maar raakten de daders kwijt.

Het labo is momenteel nog ter plaatse voor het sporenonderzoek. De bediende die bedreigd werd, wordt bijgestaan door slachtofferhulp.

03 januari 2007

Dorien says


Een nieuwe uitspraak van Dorien, die ik jullie niet wil onthouden:

"Weet jij wat worstjes kannen (sic)?
Rechtstaan in een blikje..."