31 mei 2005

06

Nounou, het is er eindelijk van gekomen... Ik heb m'n eigen 06-nummer. Als het mailtje met het nummer (dat ik hier lekker niet online ga zetten), om een of andere reden niet tot bij jou is geraakt, stuur me dan maar een mailtje.

24 mei 2005

P-day: praatje, powerpoint, pier, petekinderen


mei2005sensi 002
Originally uploaded by promovendusL.
Vandaag mijn eerste (kleine) vuurproef doorstaan. Ik moest een presentatie (een praatje noemen ze dat hier) houden over mijn onderzoek voor de collega-onderzoekers van de afdeling. Bij wijze van captatio benevolentiae had ik een layout met oranje (Hup Holland Hup!) gemaakt, en na afloop kreeg ik van mijn begeleider-promotor Pier inderdaad een complimentje over de mooie achtergrond en het leuke lettertype (comic sans ms)... Enfin, ik denk dat het ook inhoudelijk wel goed zat, want mijn collega-promovenda Lidewij (kei-tof meisje trouwens) vond dat ik alles wel verhelderend met elkaar in verband gebracht had.
Maar genoeg over werk, er is ook nog leven naast het werk (eigenlijk gaat deze blog bijna nooit over werk, bedenkt ik net...) Petekinderen bijvoorbeeld!
Mijn petekind Sensi kan lezen!!!! Ze is in februari 5 geworden, maar heeft al een hele tijd een ontzettende 'letterhonger'. Nu kan ze volgens mama Annemie al een aantal korte woordjes lezen. Ik glunder helemaal van trots... Wat wordt dat meisje groot... Ik heb hier op mijn bureau nog een foto staan van haar en Hannelore (Michiels petekind) in de zoo deze zomer, en daar is ze echt nog een kleuter. Op de foto's die Annemie me laatst toestuurde, is ze echt al een 'meisje'... 'k Ben echt ontzettend trots.
Ook Hannelore wordt een echt juffertje, ook al wil dat in haar spel nog wel eens even anders zijn. Mama Leen mailde me vanmorgen dat Hannelore en zusje Dorien dit weekend Michiel en Leentje hebben gespeeld: Hannelore was Michiel, en Dorien was Leentje... We worden echte rolmodellen ;-).

20 mei 2005

gay capital

Het is triest gesteld met de zelfverklaarde gay capital of the world.
Er komen steeds meer rapporteringen van homomannen die omwille van hun geaardheid in elkaar worden getimmerd door 'asociale jongeren'. Onlangs nog, op Koninginnedag: een amerikaanse journalist van een mij onbekend maar in het wereldje bekend gay-tijdschrift waarvan ik de naam weeral ben vergeten: zomaar afgeslagen, en nog geneens in een donker steegje: nee, onder het alziend oog van feestvierend Amsterdam. En eerder deze week was er weeral zo'n verhaal, al was het iets minder driest...
Het hoeft niet altijd zo gewelddadig te zijn, gelukkig. Meestal beperkt het zich tot nagestaard of uitgejouwd worden. Dat ondervonden ook 2 hetero-journalisten van het krantje Metro, die in ware journalistieke inleving, undercover en vermomd met roze hemd en streepjeshemd, als homokoppel hand in hand door de stad trokken. In de meeste buurten is er niets aan de hand, en vallen ze bij wijze van spreken zelfs niet op, maar in andere buurten worden ze nagestaard, uitgescholden, ... Meestal door allochtone jongeren (zowel meisjes als jongens).
Toch lijken ook autochtone nederlanders het niet altijd gemakkelijk te hebben met de roze gemeenschap. De plaatselijke televisie haalde een aantal mensen voor de camera: enkele jonge mensen zagen er geen probleem in, maar anderen hadden er toch wat problemen mee: ze zouden het zelf niet willen zijn, ze begrepen het niet, 'je moest er maar gewoon mee stoppen'...
Enfin, het klimaat is helemaal niet meer zo rooskleurig als het ooit is geweest.
Maar Amsterdam wil er wel iets aan doen: een paar dagen geleden was er op het Leidseplein een 15 minuten durende (hier moeten vast ergens koppeltekens tussen) manifestatie, waarbij homo's en lesbiënnes hun partners knuffelden en kusten... En gisteren wandelde ik langs een fontein, met roze water... Allemaal heel sympathiek en symbolisch, maar ik denk niet dat het echt veel verschil maakt... Amsterdam verzuurt...

13 mei 2005

geel-zwart

Weet je waar ik nu nooit echt aan zal wennen (denk ik): het feit dat alle auto's hier een nederlandse nummerplaat hebben... Soms sta ik te wachten aan het verkeerslicht, en verbaas ik me daar dus echt om ;-)... Gisteren zag ik een opgehoogde porche-camionette met mooie, schattige wit-rode belgische nummerplaat, en 'k werd er helemaal weemoedig van...

09 mei 2005

woehoe

Mijn eerste loon is overgeschreven op mijn spiksplinternieuwe oerhollandse ABNAMRO-bankrekening! Enne, wetenschapstér zijn brengt beduidend beter op dan telefonistje spelen... :-)

04 mei 2005

feesterlanders

Amai, in NL wordt nogal wat afgefeest zo rond deze periode... en wij maar denken dat wij Vlamingen een volk van feestvierders zijn, dat is nog niks tegen de hollanders...
30 april Koninginnedag, hét Oranje-hoogtepunt van het jaar. Ik vraag me daarbij toch wel in stilte af of al die feestende mensen dan ook royalisten zijn - of is dat een kwestie die misschien minder speelt hier dan bij ons in België? Ik kan me niet voorstellen dat er op de Dag van de Dynastie massaal veel Belgen zich hullen in nationale driekleur en ..., ja, in welke kleur, wij hebben nog geneens een eigen kleur, denk ik. Het echte gefeest op Koninginnedag heb ik gemist, want ik was op het trouwfeest van Kim en Sam, en het was er gewoon suppperformismurfidastisch! Me nog nooit (echt waar) zo geweldig goed geamuseerd op een trouwfeest.
Vandaag en morgen wordt in NL ook het einde van WOII herdacht. Dat is niet enkel een ingetogen dodenherdenking, maar dat is hier ook echt een viering van de vrijheid, naar het schijnt met optredens en nog meer feest. Dat vieren de Nederlanders maar eens om de 5 jaar zo uitgebreid, maar goed, als ze het doen, doen ze het blijkbaar stevig.
Maar ik, ik doe niet mee, want ik ga gewoon weer naar huis dit weekend, want 'Ik kan -A- niet vergeten'...