14 oktober 2007

bijna 15 oktober

Vandaag , 1 dag voor 15 oktober, zijn Michiel en ik een Koffie Stadhuis gaan drinken (koffie, 2 Antwerpse Handjes en een Elixir d'Anvers) in de trouwzaal van 't Stadhuis... Romantisch hé ;-)
(fotooke gemaakt met Michiels gsm...)

11 oktober 2007

na-A-pers...

Nog geen half jaar nadat ATV een oproep deed om een nieuw Antwerps Volkslied te maken, willen de Hollanders een Nieuw Wilhelmus... en kozen ze toch wel voor Frans Bauer zekerst...

01 oktober 2007

Vandaag: Wereld Vegetarisme Dag

Gemiddelde Belg eet 1.801 dieren tijdens leven

De gemiddelde Belg eet tijdens zijn of haar leven een derde van een paard, 5 runderen en kalveren, 7 schapen en geiten, 24 konijnen en wild, 42 varkens, 43 kalkoenen en ander gevogelte, 789 vissen en 891 kippen.
Dat meldt het Ethisch Vegetarisch Alternatief (EVA) maandag, ter gelegenheid van de Wereld Vegetarisme Dag.
In België worden jaarlijks zowat 285 miljoen dieren gedood voor voeding, aldus EVA.

"Het overgrote deel van die dieren wordt gekweekt in de intensieve teelt, in dieronwaardige omstandigheden. Dergelijke consumptie is ook nefast voor het milieu: veeteelt is immers verantwoordelijk voor één vijfde van de wereldwijde broeikasuitstoot", aldus het Ethisch Vegetarisch Alternatief. "Bovendien eten Belgen volgens de nationale voedselconsumptiepeiling te veel vlees en te weinig groenten en fruit", stelt de vzw.

Met de "Weet Wie Je Eet-teller", te vinden op www.vegetaris
me.be/vlees, wil EVA op een ludieke manier de aandacht vestigen op de impact van de overmatige vleesconsumptie.

Op 20 oktober lanceert EVA de campagne "Donderdag is Veggiedag" en vinden de eerste Vlaamse "Veggielympics" plaats op de Kouter in Gent.