20 januari 2006

Schoen

Gisteren ben ik naar een promotie geweest in het verre Groningen. 3 uur openbaar vervoer heen, 3 uur openbaar vervoer terug... 't Is een hele tocht... 'k Had voor deze gelegenheid mijn iPod nog eens goed opgeladen en vol leuke muziekjes gezet, om hem dan te laten liggen op mijn bureau... Ach ja, een boeiend proefschrift (de desbetreffende doctoraatsthesis dus) op de heenweg en de Humo op de terugweg deden de tijd ook voorbij gaan.
Het vergt wel wat van mijn zich steeds beter ontwikkelende sociale vaardigheden hoor, om me zo helemaal alleen naar zo'n promotie te begeven. Die promotie op zich is niet zo erg: gewoon een uurtje luisteren naar allemaal interessante dingen die van ver iets te maken hebben met mijn eigen onderzoek. Maar na de officiƫle plechtigheid volgt dan ook altijd een receptie... Oh ja, Schoen was ook op de promotie en de receptie... Leuk hoor, zo een oude bekende uit Leuven.
Nog een kleine bedenking die ik me maakte op mijn uitstapje. Nederlandse stationstoiletten zijn zo schoon ende proper. Het is heel wat anders dan bv. op Antwerpen Centraal waar ik me nog niet zo lang geleden, met een lange witte rok en witte handschoentjes in een veel te klein, net niet stinkend kotje moest wurmen. Op de Nederlandse stations zitten heel lieve toiletdames die ontzettend veel moeite doen om hun WC's 'gezellug' te maken: met nepplantjes, thee-lichtjes en donna-achtige muziek. Moet je gewoon eens doen, als je eens in NL bent...