11 augustus 2005

Groetjes uit België

Ik zit de laatste weken nogal veel in Antwerpen. Ik werk vanuit thuis. Mijn promotor Pier is medio juli naar Amerika vertrokken, en hij komt pas eind augustus weer thuis. Mijn collega Lidewij was vorige week op kamp, en ook collega Sanne heeft verlof tot en met volgende week dinsdag. Ik had dus niet zo heel veel te zoeken in Nederland... Gelukkig is het net een periode dat ik optimaal gebruik kan maken van 'werkplekflexibiliteit' (woord dat ik gisteren hoorde tijdens Baantjer). Ik ben experimenten aan het programmeren in e-prime (specifieke programmatuur om psychologische experimentjes te laten lopen op de computer), en ik heb e-prime op mijn laptop geïnstalleerd, dus 'mijn werk is waar mijn laptop staat'...
Vorige week heb ik ontzettend hard gewroet en gevloekt met het schrijven van een experiment. 't Was meer dan een jaar geleden dat ik e-prime nog eens had gebruikt, en er lag heel wat stof op. Een hele week gesakkerd om een simpel experimentje te maken. Maar nu is het af, en ik ben er best wel trots op. Vandaag begonnen aan een tweede experiment, en dat gaat alweer een stuk sneller. Morgen is het vast af.
Ondertussen hebben we ook een aantal veranderingen aangebracht aan ons huisje in Antwerpen. We hebben nu een aparte werkkamer (mooi geschilderd door de ouders van Michiel, waarvoor veel dank), wat maakt dat alle computer- en werktoestanden uit de woonkamer zijn verdwenen. Je kan je wel voorstellen dat er daar heel wat meer ruimte is nu. Het lijkt wel of we verhuisd zijn... Nooit geweten dat wij zo groot wonen ;-).